Tænk på dine tænder når du løber

Tænk på dine tænder når du løber

marts 14, 2016 Slået fra Af admin

At være sund handler naturligvis i høj grad om at være aktiv, om at sidde i de rigtige stillinger og om at spise en varieret kost med masser af frugt og grønt og alle de normale opfattelser af, hvad det vil sige at være sundt. Noget som der ikke nødvendigvis er så mange, der tænker på, når de tænker på sundhed, er hvor stor en rolle vores tænder rent faktisk spiller.

Sunde tænder betyder naturligvis for det første, at du kan tykke maden uden problemer, men sunde tænder er ikke noget der kommer af sig selv. Det kræver god mundhygiejne, og det kræver at man går til tandlæge regelmæssigt.

Nu tænker du måske, at du vidste du da godt allerede, men her er noget du måske ikke vidste. Intensiv løbetræning kan være dårligt eller i hvert fald hårdt for dine tænder, hvilket du skal tænke på, hvis du er en hyppig løber.

Hvis du bruger mange timer på at løbe, så kan det give tør mund, hvilket betyder, at bakteriemiljøet i munden kan blive ændret, hvilket i sidste ende kan komme til at skade dine tænder. Det betyder naturligvis ikke, at du skal holde op med løbe. Blot at du skal sørge for at skylle din mund og ikke mindst at drikke en masse vand, når du har løbet, hvilket tænderne naturligvis ikke er den eneste grund til.

Skulle du nu sidde med bange anelser for at din gode løbeform har resulteret i, at du nu har fået dårlige tænder, så skal du sandsynligvis ikke bekymre dig, det er noget der tager lang tid, og hvis du husker at drikke rigeligt med vand (uden sukker), så er du udenfor farezonen.

Kilde: Tandlæge på Østerbro – Tandcity.dk