Sov godt – det er vigtigt!

Sov godt – det er vigtigt!

november 18, 2020 Slået fra Af Admin3

Søvn er utrolig vigtigt for vores helbred. Det er det, som giver os energi, og det påvirker i høj grad også vores humør. Der kan være mange grunde til, hvorfor man ikke kan falde i søvn. Der er derfor mange ting, som du selv kan gøre, der er medvirkende til en god nats søvn. Alt fra nye sengevaner til en bedre seng eller hovedpude. 

Hvorfor er søvn vigtig?

Søvn er en af de vigtigste faktorer for vores helbred – hvis ikke den vigtigste! Søvn bidrager til vores koncentrationsevne og produktivitet i løbet af dagen. Din hjerne restituerer og lader op i løbet af natten, og søvn modvirker også en lang række sygdomme. Mange oplever også at være små-irriterede eller i dårligt humør, hvis ikke de har fået tilstrækkelig søvn i løbet af natten. Der er altså mange gode grunde til at prioritere sin søvn, og det kan være en god ide at få vejledning om seng, sovetips og søvn.

Tips til at falde lettere i søvn

Rigtig mange oplever at have svært ved at falde i søvn. Der er rigtig mange faktorer, som kan spille ind, men der findes heldigvis også mange gode råd, som kan hjælpe dig med at falde lettere i søvn. Først og fremmest er det vigtigt, at dit soveværelse ikke er for varmt. Et køligt rum kan spille en afgørende rolle i at falde hurtigere i søvn. Vores krop skal nemlig ned i temperatur, før vi kan falde i søvn. En anden vigtig faktor er, at rummet skal være mørkt. Et mørkt rum bidrager til produceringen af vores søvnhormon melatonin, som hjælper os med at falde i søvn. Her kan mørklægningsgardiner være en god investering. Det kan dog alligevel være svært for vores krop at producere søvnhormonet, fordi vores hjerner bliver påvirket af alt det kunstige lys, som kommer fra vores hverdags-teknologi. Prøv derfor at slukke for fjernsyn, computer og telefon et godt stykke tid inden du går i seng.

Tips til en god nats søvn

Måske har du let nok ved at falde i søvn men vågner i stedet mange gange om natten – eller måske kan du bare ikke finde en behagelig soveposition. Også her er der hjælp at hente. Det er nemlig ikke kun vigtigt, hvad du gør inden du går i seng, men også hvordan du ligger, når du skal sove. Det er af høj betydning hvilken seng, madras, hovedpude og dyne, du bruger, når du sover. Nogle har brug for at ligge på et hårdt underlag, mens andre foretrækker at ligge blødt. Det er derfor en meget individuel sag, og det kan være en god idé at snakke med en forhandler. Han kan give dig råd og vejledning til en god nats søvn.