Sådan indretter du en sund hjemmearbejdsplads

Sådan indretter du en sund hjemmearbejdsplads

april 30, 2022 Slået fra Af Lev-sundt.dk

Antallet af hjemmekontorer er eksploderet i løbet af de sidste par år. Flere og flere arbejder hjemmefra eller har lov til at flexe mellem at være derhjemme og at være på kontoret.

For mange er det drømmen at få lov til at arbejde hjemme. Det er dog vigtigt, at du tænker på, at du ikke opnår mange af de fordele, som du gør, når du tager ind på kontoret.
Arbejdspladsen er nemlig oftest indrettet, så det fungerer som et sundt arbejdsmiljø – og det er ikke altid tilfældet på hjemmekontorerne.

Herunder kan du læse tre tips til, hvordan du indretter et sundt hjemmekontor.

Find en ergonomisk kontorstol

Først og fremmest bør du finde en ergonomisk stol, der sikrer, at du ikke får ondt i ryggen, nakken og skuldrene i løbet af dagen. Den rigtige kontorstol giver dig en optimalt støtte og hjælper dig med at opretholde en god kropsholdning.

Hvis du bruger lidt tid og lidt ekstra penge på en god kontorstol, vil det være en investering i din fremtidige sundhed.

Giv rummet et indbydende look

Hvis du gerne vil skabe et sundt arbejdsmiljø, bør du også tage et kig på rummets visuelle kvaliteter. Er der noget, der kan fange blikket og tage det væk fra skærmen et øjeblik? Er rummet rart at befinde sig i? Og indbyder det til mange timers arbejde? Det er vigtigt for vores mentale sundhed, at vi har et rart arbejdsmiljø.

Sørg for et godt indeklima

Slutteligt bør du sørge for, at hjemmekontoret har et godt og sundt indeklima. Det vil sige, at der er frisk luft, en lav luftfugtighed, en lav mængde CO2 og ingen giftige gasser.

Når du har styr på rummets indretning, en god kontorstol og et sundt indeklima, så har du allerede et ret godt hjemmekontor.