Lev-sundt

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

For at dit barn kan trives og vokse op sund og rask er søvn en af de væsentligste ting at tage højde for. For det er under søvnen at barnet udvikler sig og bearbejder alle de ting der er sket i løbet af dagen. Her i denne artikel giver vi dig lidt tips til hvordan du kan sikre at dit barn får den optimale søvn og hvad der sker med dit barn hvis ikke det får den rette mængde søvn.

Barnet udvikler sig under søvn

Det er under søvnen at vores hjerner udvikler sig mest, det er her det hele bliver bearbejdet, her vi danner billedet af os selv, så det er væsentligt for et barn at få en god mængde søvn hver eneste nat. Du vil hurtigt kunne mærke på et barn om det har fået nok søvn, har det, det så vil det trives bedre, der vil være mere energi og der vil være længere imellem gråden. Det kan med andre ord ses tydeligt på humøret, barnet trives og leger mere og bedre bedre end andre børn når det får en god nattesøvn.

Giv de bedste rammer for god søvn

Som du kan læse er søvnen altså altafgørende for dit barns trivsel, men hvad kan man som forældre gøre for at ens børn for den bedste mulige søvn hver eneste nat:

 

  • Mørklæg rummet – Selv den mindste mængde lys kan holde barnet vågen, så mørklæg rummet så godt som muligt.
  • Hav en god babyseng – Det er nødvendigt med en god seng, så barnet kan sove godt om natten.
  • Sørg for der hverken er for koldt eller varmt – temperaturen i rummet er afgørende for hvor godt der soves, barnet skal ikke have det for varmt eller for koldt.
  • Luft ud – Inden sengetid er det en god ide at lufte ud og rense luften i rummet.

Hvis dit barn ikke får nok søvn

Hvis ikke dit barn får den rette mængde søvn, så kan det hurtigt ses på barnet, det bliver mere irritabelt, det har lettere ved at græde over små ting og der er generelt bare ikke meget energi til at lege og være sammen med andre børn. Du kender det sikkert også fra dit eget liv, har du sover dårligt om natten, eller været alt for længe vågen, så går det hurtigt ud over humøret. Er du interesseret i at læse mere om hvordan du giver dit barn en god nattesøvn, så tjek Babytid.dk.

 

Søvn
Author: admin

Get Connected