Pas godt på din krop

Pas godt på din krop

januar 29, 2021 Slået fra Af Admin3

Vi skal alle herfra en dag – det er én af livets realiteter. Men der er ingen grund til at fremskynde processen eller leve et liv i ringe kvalitet. Hvis du lever sundt og lytter til din krop, kan du holde dig frisk og i gang i meget længere, end man skulle tro!

Hold en sund livsstil

Det kan være rigtig svært at skifte til en sund livsstil, hvis man ikke er opdraget med én. Hvis du prøver at tabe vægt eller komme af med dårlige vaner og afhængighed, er du nødt til først og fremmest at forstå, at det ikke er en diæt, du skal tage på dig – det er en levemåde.

Du kan starte med små skridt. Skru ned for de dårlige vaner og erstat dem med nogle gode: Hvis du for eksempel drikker overdrevne mængder af sodavand, kan du skrue ned og begrænse dig til et glas til frokost og et til aftensmaden. Derefter kan du begynde at trappe ned og erstattet det med andre drikkevarer.

Der er masser af måder, hvorpå du kan forbedre din livskvalitet, og det behøver ikke være gennem konstant motion og en streng diæt. Du må gerne nyde livets små glæder, og så længe du holder dig sund resten af tiden, skader det dig ikke.

Lyt til din krop

Den bedste måde, du kan passe på dig selv, er ved at lytte til din krop. Hvis du er bekymret, kan du eventuelt bestille en MR-helkropsundersøgelse eller snakke med din læge.

Især mænd har en dårlig vane med ikke at opsøge lægen, hvis de oplever smerter eller ubehag. I Danmark er vi privilegerede nok til at have gratis lægehjælp, og at udnytte dét gør dig ikke spor svag. Tværtimod kan du opnå sygdom, før det slår til og/eller bliver farligt.

Slankekure er blevet populære gennem de seneste årtier, men det er faktisk slet ikke særlig sundt. Du skal ikke gå rundt og være sulten eller træt hele tiden, og hvis du prøver at tabe dig, men kan mærke, du bliver svag, skal du ændre kurs.

En diætist eller personlig træner kan få dig på rette køl hurtigt, så du kan komme i form eller ændre livsstil på en sikker og forsvarlig måde. Ligeledes skal du lytte til din krop, når du træner: Overtræning kan nemlig forårsage permanente skader og modvirke alt dit hårde arbejde, hvis du virkelig er uheldig.