Oplever du smerter i eller omkring kæben?

Oplever du smerter i eller omkring kæben?

juli 8, 2021 Slået fra Af admin

Hvis du oplever smerter i eller omkring kæben, er du kommet til det rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på, hvad der kan være skyld i smerterne. Du vil ligeledes blive informeret om, hvad du kan gøre, hvis du har kæbesmerter i eller omkring Lyngby og Storkøbenhavn.

Hvad kan være skyld i smerterne?

Der er kan være årsager til, at du har ondt i kæben. En af årsagerne kan blandt andet være kæbehulebetændelse. Tegn på, at man har kæbehulebetændelse er, at man oplever trykken bag ørene, hovedet, kinderne eller omkring kæberne. Kæbehulebetændelse er en infektion i bihulerne.

Kæbehulebetændelse kan være et biprodukt af influenza eller en forkølelse. Hvis du kan nikke genkendende til nogle af de ovenstående symptomer, kan det være den rigtige idé at henvende dig til en tandlæge for at blive undersøgt nærmere.

Der er ofte tænderne, der er skyld i det

Kæbehulebetændelse kan også opstå på andre måder. Det er eksempelvis noget, der kan opstå i forbindelse med tandrodsbetændelse. Tandrodsbetændelse er betændelse i tandens rod. Det er muligt for betændelsen at sprede sig, hvorfor det er vigtigt at opsøge en tandlæge så hurtigt som muligt, hvis du mistænker, at dette skulle være årsagen til dine kæbesmerter.

Det er også sandsynligt, at frembruddet af visdomstænder kan være skyld i kæbesmerterne. Det er ikke alle, der får visdomstænder, så det er ikke alle, der har mulighed for at udvikle kæbesmerter i forbindelse med dette. Visdomstænder vokser i forskellige etaper, hvorfor det er naturligt, at smerterne er tilbagevendende, hvis dine visdomstænder er på vej ud.

Det bedste, du kan gøre, er at holde området med visdomstænder fri fra madrester. Dette kan du gøre ved grundig tandbørstning. Derudover er det vigtigt, at du altid opsøger en tandlæge, hvis du har smerter i eller omkring tænderne.