Mental sundhed er også vigtigt

september 28, 2020 Slået fra Af admin

Mange af os forbinder sundhed med god fysisk form. Ofte opfatter vi derfor sunde mennesker som værende dem vi ser løbe forbi os om morgenen, dem som er motionscenter dagligt og dem som har en muskuløs eller slank krop.

De seneste år er begrebet sundhed dog blevet debatteret meget og vi bliver i højere grad gjort opmærksomme på, at sundhed også omhandler det mentale velvære. Ved mental velvære og sundhed menes det, at man er i stand til at håndtere hverdagens udfordringer og tackle dem på en måde som ikke leder til stress og voldsom ubehag. Det har nemlig en stor påvirkning på vores lykke og generelle trivsel, hvorfor vi nedenfor vil præsentere dig for nogle værktøjer du kan bruge til at holde hovedet over vandet.

Ignorer ikke mulige tegn på depression

For at være mental sund er det vigtigt, at du lytter til din krop og ikke ignorer tegn på depression. Føler du dig eksempelvis trist selvom intet dårligt er sket, eller har du svært ved at komme op sengen, selv når du har sovet i tolv timer, skal du ikke lade som ingenting.

Depression og tungsind rammer både mange mænd og kvinder og kan være svært at komme ud af, hvis man ikke gøre noget ved det alt for længe. Hjælp din tungsindighed ved at prøve at tage en uforpligtende snak eller tage et længere forløb med en behandler. Uddannede eksperter kan nemlig hjælpe dig med at få kontrol over dine tanker og give dig brugbare værktøjer til at forholde dig til dine følelser.

Del dine frustrationer med andre

Det kan være svært at have det mentalt godt, hvis man ikke deler sine bekymringer og frustrationer med andre. Oftest føler man, at det er bedst ikke bekymre andre med sine problemer og måske lægger man slet ikke mærke til, at det er et problem at bære på det hele selv – men det er er det.

Dine venner og familie vil helt sikkert gerne høre hvad du har på hjertet og måske komme med gode råd, som du kan bruge. Desuden kan det det være meget nemmere at komme videre og give slip, når man har italesat et problem. Holder du alt indeni vil frustrationen ikke gå væk og du risikerer endda, at det kun bliver værre.

Tal pænt til dig selv

Hele dagen går med, at man taler med sig selv og det er overvældende hvor hårde vi kan være ved os selv. Når vi taler til andre, er vi gode til at være høflige og bekymrer os om modtagerens følelser, og vi er derfor altid bevidste om hvordan ordene bliver italesat, så man ikke sårer nogens følelser.

Modsat har vi en helt anden tone, når vi taler til os selv. Når vi taler til os selv, tænker vi ikke over hvordan tingene bliver sagt, fordi vi oftest slet ikke tror på, at det har nogen betydning – men det har det. Er du god overfor dig selv og kan du sige til dig selv, at du sagtens kan klare dagens udfordring, så får du meget mere motivation til at gøre det. Alt i alt er det vigtigt at være forstående overfor sig selv og minde sig selv om, at man er dygtig og værdig.