Hold en sundere ferie

Hold en sundere ferie

maj 9, 2016 Slået fra Af admin

Sommerferien er efterhånden lige rundt om hjørnet, og med den er der også mange der skal på den årlige charterferie til Mallora, Kreta, Tyrkiet eller noget helt fjerde. Et par uger hvor man holder helt fri, og ofte et par uger, hvor man ikke gider tælle kalorier eller tænke så meget over, hvad det er, man putter i munden. Det er dejligt, men for mange er det også forbundet med en masse dårlig samvittighed, når man så kommer hjem igen, og har taget et par kilo på udover den flotte kulør.

Hvis man holder helt ferie og dropper alle regler hjemmefra, kan det ikke undgås at der sidder lidt ekstra på sidebenene, men hvis du bare tænker dig en smule om, og ikke smider alt fornuft væk, så behøver det ikke koste meget andet end en flot kulør.

Den bedste måde at holde ferieformen ved lige er ved motion og en nogenlunde sund kost, det gælder naturligvis uanset om du er på ferie eller du er hjemme i Danmark.

Usunde ting du skal huske på ferien:

  • Kulørte drinks som Pina Colada feder ca. 4 gange så meget som øl og vin
  • Pommes fritter er ikke nærende tilbehør
  • Hvidt brød er usundt, og det hjælper ikke at man spæder det op med bacon og æg
  • Det er usundt at ligge ved 20 i døgnet og selvom halvdelen er på en strandstol

Sunde ting du skal huske på ferien:

  • Løb er sundt. Stå op en halv time før de andre og løb på stranden – perfekt og lækker motion
  • Vand er vigtigt – få masser af væske, det er sundt og det har en mættede effekt
  • Svøm – nu har du endelig chancen, udnyt den og få brugt de store muskelgrupper.

Hvis du vil være helt aktiv, så vælg et et hotel der har tennisbaner og lignende, eller gå efter aktiv ferie, som mange rejseselskaber også tilbyder. Det behøver ikke betyde, at du bliver pisket rundt fra morgen til aften, men at du har muligheden for lidt fysisk udfoldelse.