God støtte med dropfodsskinne
januar 26, 2023Har du dropfod? En dropfod kan komme af mange ting. I nogle tilfælde er det medfødt. Det gælder blandt andet ved cerebral parese eller andre neurologiske tilstande, samt ved sygdomme eller skader, hvor den muskel, der skal holde foden oppe, når du tager ets skridt, er blevet beskadiget. Det kan i nogle tilfælde betyde, at foden kommer til at hænge i jorden, når du tager et skridt, hvilket kan øge faldrisiko og nedsætte fodafviklingen.
Med en dropfodsskinne kan du blive hjulpet på vej til bedre fodafvikling og dermed bedre gangfunktion. Det kan være med til at træne din krop til at bruge foden korrekt. I nogle tilfælde kan man rette op på en dropfod, så du bliver bedre til at afvikle din gang uden skinne, mens dropfodsskinnen for andre bliver en permanent løsning. Der findes mange forskellige dropfodsskinner, så det er med at finde en, der passer til dine behov. Se hele udvalget her og find ud af, om der er en, der kan hjælpe dig.
Få vejledning ved en fysioterapeut
Hvis du døjer med en dropfod, har du formentlig allerede været i kontakt med læge og fysioterapeut. En fysioterapeut vil her kunne rådgive dig og give dig træning og øvelser, der kan være med til at styrke muskulaturen i dit ben. Hvis det handler om, at der er ubalance mellem henholdsvis de muskler, der trækker foden opad eller nedad, så kan det handle om at træne på modsatte side, så der opstår balance.
For nogle handler det også om ganske enkelt at få trænet bevægeligheden, så du kan få en bedre fodafvikling, som blandt andet kan hjælpe dig, hvis du skal gå på trapper. Det er altid en god idé med faglig supervision, så du ved, at du er i de bedste hænder – også selvom det meste af træningen måske er noget, der foregår hjemme.