Forstå din rodbehandling

Forstå din rodbehandling

januar 17, 2021 Slået fra Af admin

Rodbehandlinger er meget almindelige at få foretaget, så du kender sikkert nogen, der har fået det gjort. Alligevel er det de færreste, der ved, hvad det egentlig drejer sig om, når man får rodbehandlet en tand. Denne artikel skal gøre dig lidt klogere på spørgsmål såsom:

Hvorfor får man lavet en rodbehandling?

Hvad er en rodbehandling?

Hvad koster en rodbehandling?

Hvorfor skal min tand rodbehandles?

En rodbehandling udføres, hvis der er betændelse i tandroden. Tandroden sidder under tanden, og det er også her, nerverne til tænderne er.

Du kan få betændelse i tandroden, hvis du har et hul eller en knækket tand, som du ikke har fået behandlet. Hvis der er adgang ned til tandroden, kan der nemlig samles bakterier. Bakterierne gør, at der går betændelse i tandroden, hvilket kan ødelægge dele af eller hele nerven under tanden.

Rodbehandlinger skyldes altså ofte, at man har skippet tandlægebesøget eller udskudt det for længe. Det bedste råd til at undgå rodbehandlinger er, at du går til dit årlige tandlægetjek og børster dine tænder grundigt.

Hvordan foregår en rodbehandlingen?

I en rodbehandling skal betændelsen fjernes. Det kan betyde, at nerven skal fjernes, og i nogle tilfælde er det heller ikke hele tanden, der kan bevares.

Normalt bores der et hul ned til tandroden, hvor tandlægen så vil fjerne den betændte del og desinficere roden. Hullet i tandroden kan fyldes med plastfylde, og så sættes der ofte en krone på for at beskytte den sårbare tand

Hvad koster rodbehandlingen?

Prisen på en rodbehandling varierer meget. Rodbehandlingens pris kommer helt an på, hvor slem betændelsestilstanden er, og hvor skadet tanden er.

Nogle gange kan det hele ordnes i en omgang, og i så fald koster en rodbehandling omkring 1800 kroner hos en tandlæge i Lyngby. Der skal man så lægge bedøvelse, fyldning og røntgen oveni. Ofte skal man dog afsted flere gange, og så stiger prisen naturligvis.