Et sundt live starter med ryggen

Et sundt live starter med ryggen

februar 19, 2016 Slået fra Af admin

Noget af det første læger tjekker, når et barn bliver født er ryggen. Føles rygsøjlen som den skal, og er alt på plads, som det skal være. Netop ryggen er da også noget af det absolut vigtigste at holde i form på sin krop. Dårlig ryg er en folke sundhed der plager op mod en million danskere, der på den ene eller anden måde døjer med problemer i ryg og lænd.

Ryggen har til hovedformål at sørge for at vi kan bevæge os og at vi gør det nogenlunde stabilt. En stiv ryg eller det der er værre er som regel også ensbetydende med at man er nødt til at holde sig i ro og dermed ikke være i stand til at dyrke motion, som er en anden kilde til sundhed.

Din rygs vigtigste element er naturligvis rygsøjlen, som principielt næsten er udgangspunktet for alle de bevægelser vi laver, og derfor er noget af det vi skal passe ekstra godt på, men som mange har en tendens til at overse lidt. Hvis man går op i sundhed, ved man også hvor vigtig ryggen er for kroppens samlede tilstand.

Den største synder når det kommer til rygproblemer er for meget stillesiddende arbejde, hvor man ikke sidder i en godt position for ryggen. Hvis rygsøjlen 5-8 timer om dagen er i en unaturlig position, er det ikke svært at forstå, hvorfor mange løber ind i rygproblemer tidligt i livet.

Ved at vælge en ergonomisk kontorstol (kan købes her) kan man forebygge problemet, men man må på ingen måde tro, at en god stol i sig selv er nok til at forebygge problemerne. For det første skal man sikker på, at det er den rette stol, og at den er indstillet rigtigt, og så skal man sørge for at prøve den, inden man køber den.

Den rigtige vej til en sund ryg er dog også, ikke at sidde for meget ned, men at sørge for at få rejst sig mange gange i løbet af dagen, og allerhelst stå op og arbejde engang imellem, så man får varieret sin arbejdspositioner.

Desuden er motion og træning den sikreste vej til en sund ryg. Hvis du træner din ryg sund, kan den holde til mere.