Det er sundt at være glad

Det er sundt at være glad

april 17, 2021 Slået fra Af Admin3

Der kan vist ikke være nogen tvivl om, at en stor del af ens overordnede sundhed også er den mentale sundhed. Det er ikke nok at være fysisk sund, hvis man ikke har det godt mentalt. Så er man ikke rigtigt sund.

Den fysiske og den mentale sundhed hænger dog meget sammen, og man kan f.eks. få det mentalt bedre ved at dyrke motion og spise rigtigt, som jo især har med den fysiske sundhed at gøre. Samtidig kan mental sundhed også være med til at give mere motivation til bedre fysisk sundhed.

Prioriter den mentale sundhed

Det er altså værd at gå op i, at man er glad det meste af tiden. Det kan hjælpe med, at man generelt kommer til at leve sundere.

Hvis man vil i gang med et liv, hvor man er mere glad, kan man starte med at finde ud af, hvad der gør en glad. Derefter kan man finde ud af, hvilke af disse ting, det er muligt at få mere af ind i sit liv. Hvis man er glad for at rejse eller andet, der kræver meget tid og penge handler det om prioritering.

Alternativer

Har man ikke mulighed for at prioritere tid og penge på at rejse lige nu, kan man måske finde noget andet, der også gør en glad, men som ikke kræver så meget tid og penge.

Det kan f.eks. være, at man vil prioritere at gå lidt oftere på restaurant med venner eller veninder, hvis det gør en glad. Der findes mange byer, hvor man kan gå på restaurant Odense og flere andre større byer har f.eks. mange forskellige at vælge mellem.

Fokuser på de små ting

Det kan være, at det virker lidt uoverskueligt at skulle bruge en masse tid på mere af det, der gør en glad, hvis man f.eks. har travlt med arbejde eller studie. Det kan også være, at man ikke synes, man har penge til at gøre dyre ting, der gør en glad så ofte.

Det behøver dog ikke stoppe en i at gøre mere, man bliver glad af. Man kan sagtens bare fokusere på de små ting til at starte med.

Så kan det være, der kommer mere overskud efterhånden. Bliver man f.eks. glad af at gå lange ture udenfor, kan man f.eks. prioritere at sætte 10 min. af til en gåtur hver dag. Det kan de fleste nok finde i tidsbudgettet.