Derfor skal du løbe trail løb

Derfor skal du løbe trail løb

december 18, 2018 Slået fra Af admin

De fleste ved godt, at motion er sundt, og det er vigtigt at vi bevæger os minimum en halv time om dagen. Der er også mange, der har givet sig i kast med løb. Der er dog også mange, der er gået gået død i at løbe. Ikke nødvendigvis fordi det var for hårdt, men fordi det var for kedeligt. Mange løbere finder tilfredsstillelse i de samme ruter og i at forbedre deres tid en lille smule. Løber man langt, er der også begrebet runner’s high, hvor man nærmest bliver høj på at løbe. For mange er det dog dræbende kedeligt at løbe på en cykelsti eller på landevej.

Flere og flere løber trail

Til dem der har fysikken, men ikke finder glæden ved “almindelig” løb, er der dukket begrebet trailløb op. Det er blevet uhyre populært, og flere og flere kaster sig over det. Det er ikke fordi der er det helt store revolutionerenede i det. Det handler ganske enkelt om, at løbe væk fra stier og veje. Ganske simpelt en slags offroad løb.

Her i landet foregår det i mangel på bjerge oftest i bakkede skove. Her er der mulighed for at hoppe over små åer, væltede træer og lignende. På den måde bliver det en slags forhindringsløb, og mange vil nok betegne det som en mere legende for form løb. Det kræver dog stadig en god form, for at det skal være til at holde ud. Så er du træt af de samme stier og veje – så kom væk fra dem.

Du har nok allerede set nogle af de mange forhindringsløb, der findes rundt om i Danmark, Nordic Race, Extreme mandehørm osv, og de er naturligvis en form for udspringere af trail løb.

Hvad kræver det?

Det kræver ikke det store udstyr at komme i gang med at løbe trail. Den eneste helt store forskel er faktisk fodtøjet. Du skal have fat i nogle trail sko, hvilket dybest set betyder løbesko med en sål med “pigge”, der gør det lettere at stå fast på usikkert underlag. Der findes mange producenter af disse, blandt de bedste finder man mærket Scarpa, der især er kendt for vandrestøvler.

Du kan naturligvis godt så småt gå i gang med almindelige løbesko, for at finde ud af om det er noget for dig. Hvis du vil undgå at falde og komme til skade, er det dog en god ide relativt hurtigt at investere i nogle gode trail løbesko.