pexels-photo-925301

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der er mange der automatisk tænker på kroppen, når det kommer til sundhed, men en af de ting, der også hænger utrolig meget sammen med vores generelle sundhed er vores tænder. Det har faktiske en større betydning, end der fleste går og tror, og der er mange der ikke tager godt nok vare på deres mundhygiejne.

Det kan rent faktisk ikke kun være skidt for dine tænder, hvis du ikke går med et problem, der ikke bliver behandlet. Det kan nemlig udvikle sig og brede sig til resten af kroppen, hvilket der er mange, der ikke er klar over. Har du betændelse i tandkødet eller lignende, kan det gå ud i resten af kroppen, da det som de fleste andre bakterier, kan sprede sig. Det betyder, at hvad der starte som lidt ondt i gummerne kan udvikle sig til en betændelse i hjertet – groft sagt.  Derfor er det også vigtigt, at man kommer hurtigt i behandling, hvis man oplever smerte eller lignende irritation.

Pas på parodontose

En af de mest hyppige årsager til problemer er parodontose, som er en betændelse i knoglen. Får man ikke behandlet dette nedbrydes knoglen, hvilket kan medføre at tanden bliver løs og skal fjernes. Med andre ord er det noget man skal tage alvorligt.

Heldigvis er ens tænders sundhed generelt noget, man selv kan gøre rigtig meget ved. Hvis man spiser en sund og varieret kost og undgår for meget sukker og kulsyre og samtidig børster tænder et par gange dagligt og bruger tandtråd og ellers går regelmæssigt til tandlægen, så er det de færreste der vil få alvorlige problemer med tænderne. I takt med at man kommer op i årene vil tandproblemer dog opstå hyppigere, men sunde tænder fra ungdommen holder ved i mange år.

Sundhed
Author: admin

Get Connected