Alle holder kroppen sundt, men hvad øjnene?

Alle holder kroppen sundt, men hvad øjnene?

juni 30, 2020 Slået fra Af admin

I dag er det for mange rigtig vigtigt at de holder deres kroppe sunde, så de blandt andet undgår følgesygdomme på dette punkt. Men når du holder din krop sund og rask, husker du så også at holde dine øjne sunde og raske? Øjnene er et af de vigtigste organer vi har, og det er en helt essentiel sans vi har i synet. Så, hvorfor ikke have øjnene lidt i tankerne når vi prøver at passe på vores krop i dagligdagen.

Hvordan kan jeg holde mine øjne sunde?

Der er flere måder, hvorpå du kan skabe en god sundhed for dine øjne – og vi vil gerne give dig nogle af disse herunder.

Få både omega 3 og 6

Omega 3 og 6 er sundt for mange ting, og i den grad også for øjnene. Så hvis du i forvejen ikke indtager omega 3 og 6 på daglig basis, så bør du begynde på dette fremadrettet. Sørg derfor for at få godt med mælkeprodukter, vegetabilske olier, og kød – for at få omega 6. For at få omega 3 bør du ofte få noget fed fisk.

Spis grønne blade og blåbær

Der er rigtig mange grøntsager og frugt som kan være med til at gavne dine øjne. Spis derfor gerne grønne blade som spinat, grønkål m.m. Desuden er bær som blåbær og brombær også rigtigt god får vores øjne.

Motion er lige så vigtigt for øjnene

Motion er godt, også for øjnene. Dyrkes der ikke nok motion kan øjnene få øjensygdommen AMD, som helt principielt er en sygdom som foringer synet. Motioner derfor ikke kun for kroppens skyld, men også for øjnenes skyld.

Undgå UV-stråler

UV-stråling er lige så farlig for øjnene, som det er for resten af kroppen. I øjnene kan du både tage skade i hornhinde og linse, via UV-stråling. Sørg derfor for at bære solbriller med UV-beskyttelse, når du går uden for i skarp solskindsvejr.